brak i klasserommet millionaire quotes wallpaper juli milk vein in cows 11

mellom tong motorcycle Ikke bare hygge. De vanligste sommerplagene..

kloden under vann den døde soldaten

arena bits hyderabad

best pc 2017 Sommer er sol og bad, sommer er jordbær, blomsterenger og fjellturer. Men sommeren kan også være feriemage, insektbitt og solbrenhet, forteller spesialist i allmennmedisin Torleif Jansen i en melding.

kurs kulinarisk akademi Noen av de mest vanlige sommerplagene er ifølge Jansen mageproblemer, solbrenthet og insektbitt.

første tegn på fødsel kurs windows 10 Feriemage

suvenirer fra nordland De fleste av oss har opplevd feriemagen, som kan være alt fra skikkelig diaré, til litt uggen mage og oppblåst med løsere avføring enn vanlig. Når vi er ute på tur endrer vi vårt vante måltidsmønster. Vi spiser på andre tider, vi spiser annerledes mat, og utsettes for andre bakteriekulturer enn dem vi er vant med hjemme.

biodrivstoff i bensin -For å unngå dette er håndhygiene utrolig viktig. Vask hendene godt etter toalettbesøk og før du spiser. Ett alternativ om du ikke har tilgang på såpe og vann er alkoholbasert hånddesinfeksjonsgelé. Har du en sart mage, kan det imidlertid være lurt å spise syrnede melkeprodukter med probiotika, eller ta melkesyrebakterier i tablettform, for eksempel Idoform. Begynn litt før du reiser, og fortsett ferien gjennom, er rådet fra den erfarne legen.

sporty kryssord synonym Ellers kan den erfarne legen betrygge oss om at nylaget kokt eller stekt mat som serveres skikkelig varm er trygt, og det samme er frukt og grønnsaker som du selv skreller.

politiet vold i nære relasjoner fylkesmannen i oppland postadresse Hissige insekter

hike marathi status I tillegg til hissige bakterier er det også hissige insekter som gjør seg gjeldende på sommeren. De fleste som blir stukket får milde reaksjoner, for eksempel hevelse, smerte og rød hud rundt stikket som med tid ofte begynner å klø.

odyssevs og penelope -I det fleste tilfeller er ikke insektbitt farlig, for de som ellers er friske og raske. Men, det kan være veldig irriterende. Noen tips kan jeg i midlertidig komme med om uhellet skulle være ute. Fjern brodden så raskt som mulig dersom den sitter igjen i huden. Avkjøl stikket med kaldt vann, is eller en våt klut. Og ved kløe, svie eller smerter kan du smøre på en kløestillende eller lokalbedøvende krem, sier Jansen.

phil collins 2018 kontrollboks mercury gen 1 Skumle føflekker

abraham afewerki history Insektene er ikke de eneste som kan føre til svie, det kan også solen gjøre. Nordmenn ligger høyt på listen over nye føflekkrefttilfeller. Overdreven soling og solforbrenning øker risikoen for føflekkreft og annen hudkreft.

omvisning nrk barn -Det viktigste man gjør, er å bruke god solbeskyttelse for å unngå å bli brent. Men, er uhellet først ute så start med å fjerne deg fra sola straks du oppdager tegn på solbrenthet.Smør deg inn med en rik fuktighetskrem flere ganger daglig. Aloe vera kan virke lindrende og har en kjølende effekt på huden. Ibux eller Paracet kan også lindre ubehaget. Men, først og fremst er rådet fra legen å huske solkrem med høy faktor.

koppa jmj theatre movie just dial Torleif Jansen er medisinsk ansvarlig og lege på videolegetjenesten KRY.